A A A

ÎN PREMIERĂ, TAXELE DE STAT POT FI PLĂTITE CHIAR ÎN JUDECĂTORIE CU AJUTORUL TERMINALULUI DE PLATĂ

09 Septembrie 2022 | 74

Începând cu luna septembrie curent, vizitatorii Judecătoriei Bălți își pot achita taxele de stat pentru serviciile judecătorești, și nu numai, chiar în incinta instanței prin intermediul terminalului de plată.

Un astfel de terminal a fost solicitat de mai multe ori de către vizitatorii instanței pentru comoditatea achitării taxelor de stat.

„Deseori, justițiabilii care sunt deserviți de judecătorie sunt nevoiți să piardă mult timp în rânduri la bancă pentru a putea plăti o taxă, motiv pentru care ne-au rugat să găsim o soluție ca să achita taxele de stat chiar în instanță. Cu ajutorul Agenției de Administrare a Instanțelor Judecătorești și a Proiectului Instanțe Judecătorești Model, am reușit să instalăm în premieră pentru Moldova un terminal de plată chiar în incinta Judecătoriei Bălți care să conțină pe interfața sa un meniu setat anume pentru Judecătoria Bălți. Sperăm că acesta va îmbunătăți experiența justițiabilului în instanță, precum și va îmbunătăți timpul de procesare a actelor”, a declarat Eduard Puiu, Șef interimar al Secretariatului, responsabil de relații cu mass-media.

Dacă terminalul de plată se va bucura de succes la publicul ce vizitează instanța, Judecătoria Bălți va instala astfel de echipamente și în sediile sale secundare la Fălești și Sîngerei.

Această realizare corespunde obiectivului Judecătoriei Bălți de a obține statutul de instanță-model prin digitalizarea serviciilor judiciare și sporirea accesibilității serviciilor instanței pentru public și justițiabili.