A A A

Judecătoria Bălți își dorește schimbarea percepției față de instanțele judecătorești naționale prin familiarizarea justițiabililor cu specificul acestor instituții

22 Martie 2022 | 162

Judecătoria Bălți își propune sa devină mai deschisă și accesibilă justițiabililor. Justițiabilii din municipiu au avut ocazia să participe "La o cafe cu un judecător", domnul Ion Pâcaleu, președintele Judecătoriei Bălți.

Evenimentului “La o cafea cu un judecător” organizat de Asociatia pentru Drepturile Omului Lex XXI în cadrul proiectului “Instanțe Judecătorești Model” cu suportul financiar USAID Moldova

În cadrul conversației tinerii au fost liberi să lanseze orice întrebare legată de viața profesională a unui magistrat dar și despre experiențele și practicile prin care a trecut.

Participanții s-au convins că un judecător poate fi foarte deschis pentru societate, poate răspunde întrebărilor tinerilor cu referire la sistemul judecătoresc în Republica Moldova, organizarea judecătorească, etapele de parcurs pentru a accede în funcția de judecător și multe altele.

Pentru mai multe detalii, vă invităm să vizualizați reportajul realizat de TV NORD AICI.

#InstanteJudecatorestiModel