A A A

Judecătoria Bălți, sediul Sîngerei a fost vizitată de elevii de la liceele din orașul Sîngerei în cadrul Zilei Ușilor Deschise

20 Aprilie 2022 | 100

Judecătoria Bălți, sediul Sîngerei a fost vizitată de elevii de la liceele din orașul Sîngerei în cadrul Zilei Ușilor Deschise organizată de Asociatia pentru Drepturile Omului Lex XXI.

În cadrul evenimentului, tinerii au luat parte la un tur prin clădirea instanței, care a început în holul judecătoriei. Participanții nu doar au vizitat fiecare secție dar au și aflat despre activitățile efectuate zilnic de angajații acestora.

Ulterior, tinerii au fost conduși în sala de ședință, unde le-a fost explicat regulile, dar și anumite aspecte ce țin nemijlocit de desfășurarea unui proces de judecată atât civil, cât și penal. De asemenea, au fost menționate regulile de comportament într-o sală de ședință.

Tinerii au avut parte și de un Quiz cu întrebări legate de sistemul judecătoresc. Cei mai ingenioși au primit cadouri. La finalul evenimentului, tinerii au îmbrăcat robele judecătorilor pentru a face o fotografie de grup.

Evenimentul organizat de Asociatia pentru Drepturile Omului Lex XXI în cadrul proiectului “Instanțe Judecătorești Model” cu suportul financiar USAID Moldova.

#InstanteJudecatorestiModel

#JudecatoriaBalti