A A A

Judecătoriei Bălți a participat la instruirea modulelor 3 și 4 din cadrul Programului de instruire „Leadership Judecătoresc în Managementul Calității”

09 Februarie 2022 | 55

 

În contextul sporirii eficienței activității instanței de judecată și a serviciilor acordate de instanță, Judecătorii și angajații Judecătoriei Bălți au participat la următoarele două module din cadrul Programului de instruire „Leadership Judecătoresc în Managementul Calității”, organizat cu suportul Proiectului USAID Moldova „Instanțe Judecătorești Model”.

Obiectivul Programului de instruire este de a consolida cunoștințele și abilitățile liderilor, judecătorilor și angajaților interesați din cadrul instanței de judecată în vederea îmbunătățirii performanței prin înfăptuirea eficientă și echitabilă a justiției.

În cadrul celor două module, judecătorii și angajații Judecătoriei Bălți au participat activ la discuții legate de practicile de gestionare a fluxului de dosare și a proceselor interne de lucru. La fel, Judecătoria Bălți s-a implicat în studierea managementului resurselor umane ce reprezintă cheia pentru dezvoltarea liderilor instanței judecătorești, atât cei actuali cât și cei de viitor.

Instruirea are scopul de a ajuta judecătoriile să își planifice bine și din timp activitatea în vederea valorificării serviciilor publice importante privind accesibilitatea, comunicarea eficientă, calitatea, lucrul în echipă și cooperare și practice inovatoare, având în vedere specificul activității instanțelor de judecată.

Judecătoria Bălți lucrează pentru obținerea și menținerea statului de „Judecătorie model” prin creșterea eficienței, performanței și calității serviciilor bazate pe standardele Cadrului Internațional Pentru Excelență Judecătorească și prin adaptarea serviciilor la necesitățile justițiabililor pe care îi deservește.