A A A

Magistrații Judecătoriei Bălți au discutat cu justițiabilii despre modul de funcționare a sistemului judecătoresc și provocările de moment

18 Aprilie 2022 | 75

Magistrații Judecătoria Bălți au discutat cu justițiabilii despre modul de funcționare a sistemului judecătoresc, provocările de moment.

Elevii de la Liceul Teoretic Republican "Ion Creangă" din Bălți din municipiu au avut ocazia să stea la discuții cu judecătorii Judecătoria Bălți dar și reprezentanții Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești.

Tinerii și-au extins cunoștințele de cultură generală în domeniul justiției evocând exemple de cazuri, care au fost analizate și discutate împreună cu Judecătorul. Deasemenea judecătorii au răspuns la întrebările tinerilor, una din care fiind despre etapele de parcurs pentru a accede în funcția de judecător. Evenimentul și-a atins scopul de a consolida o comunicare deschisă și onestă între cetățeni și reprezentanții sistemului judecătoresc.

Pentru mai multe detalii, vă invităm să vizualizați reportajul realizat de TV NORD AICI.

*Evenimentul organizat de Asociatia pentru Drepturile Omului Lex XXI în cadrul proiectului “Instanțe Judecătorești Model” cu suportul financiar USAID Moldova

#InstanteJudecatorestiModel